Dagstur med bil

Med utgangspunkt Johnsgård er det flere alternativer for dagsturer med bilen

Røros

Til Røros finnes det flere rutealtenativer, både riksvei om Tolga, Os. Eller du kan ta av Kopparleden i Tufsingdalen, og kjøre gjennom Grådalen (bomvei, kun åpen om sommeren) til Røros. På hjemturen er fjellveien fra Narbuvoll til Øversjødalen å anbefale (bomvei, kun åpen om sommeren). Røros står på UNESCOS verdensarvliste og er verdt et besøk hele året, men julemarkedet i desember og martnan i februar byr på helt spesiell stemning. Korteste vei til Røros tar ca 1 time.

 Alvdal – Aukrustsenteret

Fra Johnsgård tar det omtrent 1,5 time til Alvdal. Her finnes Aukrustsenteret som gir deg opplevelser knyttet til universet til Kjell Aukrust. Solan og Ludvig tar i mot deg ved inngangen og her finnes også noen fine aktiviteter for de litt yngre barna. Et stykke sør for Alvdal kan du også se en av Nord-Europas største canyoner; Jutulhogget.

Rundtur med bilen
Johnsgård - Femundsenden - Elgå

Ta bilen og kjør den omtrent 1 time lange turen til Elgå. I Elgå kan dere besøke Bryggeloftet og Femundsmarka Nasjonalparksenter før turen går tilbake over Valdalsfjellet videre ned til Idre i Sverige.
Fra Idre mot Drevsjø og tilbake til Johnsgård. På denne turen er det veldig stor sjanse for å se reinsdyr.