Sømådals
Opplevelser

18. - 20. AUGUST 2017

Hvert år den 3. helga i august arrangeres Sømådalsopplevelser på brygga. Arrangementet har sin opprinnelse i en tur til Irland forsommeren 2002. Allerede samme høst var de første irske musikerne invitert til Norge og Irsk helg var et faktum.

I løpet av årene har arrangementet fått navnet Sømådalsopplevelser, og i 2016 var det 15 års jubileum. Hvert år kommer det irske musikere hit for å spille trad-musikk i grillhuset, i tillegg til både lokale og nasjonale musikere av ulike sjangre, som Eau De Vill, Hot Club de Norvege, Mac Haggis, Arild Nygaard og mange fler.

 

PROGRAM 2017

Fredag

1700 Middagsalg

1800 Ølsmaking

2000: Stabburhaugen Folk, Rock og Snyfokk

2045 Irish Session

2130 Spelloppmaker

2300 Eau De Vill

2400 Irish Session

Lørdag

1000 Guidet tur

1100 Åpent båtbyggeri

1130 Jotsetra Kafé

Besøk av Lundgubben

1500 Middagsalg

1900 SBTRWB

2000 Irish Session

2100 HnH

2200 Berja Folk Rock

2330 Irish Session

Årets artister

Irske musikere

Våre irske venner kommer selvfølgelig tilbake!
I år kan dere glede dere til å treffe Triona, Josie og Tara.
I tillegg kommer John Gerald Blake og Mairead Anne Hurley.

Spelloppmaker

I mars 2016 gav Spelloppmaker ut debutalbumet "VIL DU VÆRA MED" som i løpet av et halvt år gjorde at Spelloppmaker:
- Genererte nesten en halv million streaminger på Spotify

- Ble invitert til å spille live på NRK-Innlandsscenen (Se video på Youtubelinken nedenfor)

- Fikk radiotid på blant annet NRK P1, Solørradioen, Elverumsradioen, Trysilradioen, Radio Metro og Radio Riks.

- Har opptrådd som support for STAUT.

 

Spelloppmaker er et seksmanns-orkester som tross medlemmenes unge alder har lang fartstid på scenen. Bandet spiller en blanding av fest-køntri og litt mer seriøs køntri-pop som fenger alt fra de litt mer rutinerte konsertgåere, til ungdommen som vil oppleve tjo-og-hei. Spelloppmaker har sitt eget særpreg i bruken av solungdialekta, som har sitt opphav fra Solør i Hedmark. Solør er kjent som Norges svar på sørstaten Tennessee, noe som gir låtene en ekstra dimensjon av at dette er skrevet av bønder og bygdefolk.

 

Spelloppmaker slapp sitt nye album "Lærda' Klokka Sju" den 22. mai 2017.

 

SPOTIFY: https://open.spotify.com/artist/6hA33Zcv5XlydUzUFEAgmi

YOUTUBE: https://www.youtube.com/watch?v=pQhkAQ6h9sY

FOR BOOKING: spelloppmaker@gmail.com

FACEBOOK: www.facebook.com/spelloppmaker 

Berja Folk Rock

Alvdalsbandet kommer tilbake i år igjen. Disse gutta spiller folkemusikk i ny innpakning!
Tung gitar og fele med vreng er noe av det som kjennetegner BFR.

Her er det bare å glede seg!

High 'n' Horny (HnH)

Til tross for sin unge alder er disse gutta for veteraner å regne på Sømådalsopplevelser. Bandet består av Sømådalsgutta Henning Rønes Joten (gitar og vokal), Hilmar Eggen (Bass) og Nikolai Joten Langsjøvold (Trommer).

Eau De Vill

De lokale heltene kommer selvfølgelig tilbake og spiller for oss! Svein Arild Johnsgård, mandolin og Evald Langsjøvold, gitar er frontfigurene i Eau de Vill. Begge har sin bakgrunn fra teatermiljøet i Sømådalen, og de stiftet Sømådalen Theaterselskab tidlig på -80 tallet. I tillegg er Audun Røsten forholdsvis fast bassist. Bandet spiller en del egne låter, men har også gjort suksess med å fornye en del av Alf Prøysens viser. 

South by the River Valley Band (SBTRVB)

South by the River Valley Band er et prosjektbasert sømådalsband hvor alle musikerne enten kommer fra, eller har sterk tilknytning til, Sømådalen. Navnet betyr rett og slett Sømådalen på engelsk. SBTRVB spiller fast hver påske på Johnsgård i tillegg til Eau de Vill og har flere ganger satt opp konserter hvor pengene har gått til ulike formål i grenda. 

Stabburhaugen Folk, Rokk & Snyfokk

Ekteparet Jo-Gaute Åsgård og Berit Dønheim fra Heggeriset har funnet en felles lidenskap i musikken, og begynner å bli godt vant til å opptre i regionen. Denne sommeren har de allerede spilt på festivalen "Heme dine" og under Engerdalsdagene skal de varme opp for Too Far Gone. Bandet spiller i hovedsak coverlåter med en variasjon i alt fra norske viser til rock og country. Har du sansen for Emmilou Harris og Gram Parsons eller June Carter og Johny Cash, har du noe å glede deg til!

NYHET I ÅR : Kun lokalt øl!

Vi satser i år på lokalt øl fra Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk. Vi har valgt ut 4 ølsorter som vi mener passer godt til arrangementet. Dette er Spell-Ola, Hovistuten, Bersens Bayer og Kreklingporter. 


Årets aktiviteter

Guidet tur til Sandnesbekken

Lørdag 19.august vil det bli arrangert guidatur til jernblestringsanlegget ved Sandnesbekken nord i Langsjøen. Turen starter fra brygga på Johnsgård turistsenter kl 10.00. Derfra blir det båtskyss nord til Sandnesset, hvor vi går opp til det gamle jernblestringsanlegget og ser på tuftene og hører litt om virksomheten som foregikk her for flere hundre år siden. Derfra går vi opp til Røstbakksetera og videre sørover lia til Jotsetera hvor vi får servert kaffe og vafler. Og til slutt går vi seterveien ned til Johnsgård igjen. Godt fottøy, klær etter været og eventuell niste til turen tar hver enkelt med sjøl. Turen koster kr. 200.- pr person, og dette dekker båtskyss, guiding og servering på Jotsetera. Påmelding til Jorunn på tlf 97772677, eller Johnsgård turistsenter innen fredag 18.aug kl 1900.