Johnsgård campingplass naturopplevelser i Femund Engerdal. Vandring, fiske, kano og langrenn.
LightWEB
LightWeb
Universell Utforming i Femund Engerdal
Destinasjon Femund Engerdal startet 2011 opp med prosjektet Universell Utforming slik at vi i Femund Engerdal kan tilby ALLE å komme ut i, bruke og oppleve naturen.

Følg med på hele prosjektet på Destinasjon Femund Engerdal sine websider her

Johnsgård er en av bedriftene som er med i dette prosjektet

Vi har kommet godt i gang med Universell Utforming arbeidet. Vi har investert i en båt, pioner multi. Dermed kan vi tilby båt- og fisketurer for alle uansett funksjonsnivå. På denne båten kan man senke framlemmen slik at det enkelt går å kjøre en rullestol inn på båten.

 

Vi har fått laget veien til Langodden og plassen der lavvoen skal stå. Denne ble satt opp i 2012, og veien blir ferdigstilt sommeren 2013. Det er også investert i MobiMat som er lagt ut fra lavvoen til vannkanten på Langodden. Slik at det nå er mulig å komme helt ned til vannet med barnevogn, rullestol osv.

Våre prosjekter i universell utforming:

Sti Johnsgård-Langodden: Her blir stien utbedret og gruset opp helt til sandstranda på Langodden. Der blir det satt opp en lavvo og toalett. Stien videre om 2-km løypa og inn i lysløypa blir også tilrettelagt. Det blir plassert ut hvilebenker med javne mellomrom, og det skal bli greit å komme seg fram med rullestol og andre hjelpemidler slik at alle kan få den fine opplevelsen å sitte på Langoddstranda; i solnedgang eller en fin sommerdag. Eller kanskje overnatte i lavvoen som også er tilpasset rullestol
Se situasjonsplanen her

Når dette prosjektet er gjennomført vil vi starte opp tilrettelegging på veien opp til Jotsetra

Se tiltaket her

Lenger framme ligger tilretteleggingen til Tylldalslokene. Dette er en perle som vi håper å kunne tilrettelegge, men det krever betydelig ekstern finansiering skal vi få gjennomført det.

Se tiltaket her

Vi vil også være med på å legge til rette nede ved Naustra i Sømåa, for fiske. Her vil det bli en grad 3 tilrettelegging, og vi håper det lar seg gjøre å tilrettelegge så man kan kjøre med rullestol ut på brygga ved båtslippen der. Det vil ikke bli rekkverk og stoppekant.

Vi vil også legge forholdene til rette nede ved brygga vår, så det blir enklere å komme ut i kanoer og båter.


Tilbake til sommersiden

LightWeb
Johnsgård Turistsenter AS
Langsjøveien 631 N-2448 SØMÅDALEN Tlf +47 624 59925 E-mail: post@johnsgard.no     orgnr. 880 807 552 MVA 
           Mobilside

© LightWeb